Puur eten op vakantie

In middels zijn we aardig gewend aan onze nieuwe manier van eten. Je smaakt veranderd. Door gewenning begin je nieuwe ingrediënten lekker te vinden. Je went aan je nieuwe eetpatroon. Maar dan ga je op reis en wat nu. Dit keer gaan wandelen in Spanje.

Van te voren had ik hier al wel over nagedacht. Als we een wandelvakantie doen, dan ligt brood eten weer voor de hand. Uit eten met een menu van de dag in bv Spanje wil ook wel. Met een groente soep is niets mis, evenals een salade mixta die je overal kunt krijgen. Je kunt deze zelf voorzien van olie en azijn. Het tweede gerecht is kip of beef. Met patat. Maar de kip of beef is niet verkeerd. De patatten zonder mayonaise ook niet. Het toetje is vaak pudding, taart, yoghurt of fruit.
De keus voor yoghurt en fruit is dan ook prima. Zelf moet ik altijd mentaal wel een beetje me voorbereiden. Ik ben gek op toetjes of een heerlijke linzensoep met vlees vind ik ook niet te versmaden. Maar met de juiste mindsetting lukt het wel.

Het ontbijt kan prima met koffie en toost. We nemen dan alleen boter en slaan de jam over. De kans dat er kaas is, is erg klein, dus daar rekenen we alle helemaal niet op. Croissantsslaan we over idem als chocolade broodjes en cake.
We proberen zoveel mogelijk proberen we zelf voor ons ontbijt te zorgen. Als er een magnetron is maak ik van een ei, havermout en banaan een mug. Je kunt ook gewoon havermoutpap maken natuurlijk. Havermout met heet water en klaar. Zelf vind ik dit niet zo lekker, maar met een banaan gaat het.
We eten ook wel brood en doen er dan plakjes banaan op. Smaakt ook prima. Of een plakje appel. We zorgen dat we altijd wat fruit bij de hand hebben. Handig voor tussendoor. Zo ook wat wortels. In Spanje kun je nog veel fruit los kopen. Dus een voorraadje bananen, appels, sinaasappels, wortels, paprika en tomaat is zo geregeld. Met wat rijstwafels erbij kom je een heel eind.

Als er een magnetron is kun je heel goed en mug maken. Van dat idee hebben wij erg veel plezier van gehad op deze reis. Was regelmatig ons ontbijt. Als je ook een pan ter beschikking is kun je ook een paar eitjes koken. Handig voor op brood als lunch, maar ook zo als tussendoortje. Of een koekenpan en dan maakte ik wat omeletten. In verhouding eten we dan wat meer eieren als gewoonlijk. Maar dat moet kunnen voor een paar dagen.

Na een paar dagen kwamen we op het idee om tussen de middag een salade te maken. We kochten dan een pot kikkererwten of bonen. Deden daar dan een stukje ui door met paprika, tomaat, appel en evt. en blikje tonijn. We deden de salade in kleine plastic zakjemet een zipper. Ging ook prima.

Als we 's avond zelf eten konden maken, dan deden we dat ook. Een salade wil altijd en wat brood er bij prima. Of ik kookte van wat bouillon blokjes soep met wat ik voor handen had aan groente. Met een blik linzen of kikkererwten een lekker warm hapje op een koude dag. Met een stukje broodje. Prima

Ook maak ik dan vaak spaghetti. Ik probeer dan volkoren spaghetti te vinden. Als dat niet lukt dan maar gewone. Met een pakje tomatensaus( alleen van tomaten en geen toevoegingen) met wat er groenten is maak ik een saus. Met wat tonijn of kaas.  Als spaghetti over is, maken we daar de volgende dag een salade van.

Soms maak ik van bruine bonen een chili sin carne. Ook hier het zelfde weer: ik maak met wat ik heb aan groente een prutje en voeg een blik bruine bonen toe. Ik heb op fietsvakanties standaard zout, peper azijn en olie  mee. Ook heb ik komijn en kaneel bij me. Dit opgevouwen in bakpapier in een plastic zakje.

Met wat improviseren en niet te hoge eisen kun je dan een heel eind komen. En toch gezond eten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten