Suikervrij eten op een fietsvakantie

Vaak krijgen we de vraag, wat eet je nu zo tijdens het fietsen. Zonder koelkast.... en we eten geen toegevoegde suikers en eigenlijk vegetarisch. Wat eet je dan nog wel? Hoe kun je dit onderweg regelen?  We zijn ongeveer 3000 kal.per dag nodig. Manlief iets meer. Ik maak hier een beschrijving van de dag. Voor twee personen.

Ontbijt
500 Gr Fromage Blanc of Yogurt liefst met minimaal 3% vet.
1 appel en 1 banaan in stukjes
6 eetlepels havermout( Manlief neemt dan wat extra scheppen)

Dit mengen we en soms maak ik dit de avond te voren al klaar. Dan koop ik een liter. Dan eten we d helft ‘s avonds als toetje en de rest, vaak dan wat meer dan 500 gram is dan voor de ochtend. Gewoon op de grond zetten is dan vaak koud genoeg.

Rond de koffie pauze
Brood met ei, tomaat, sla of banaan

Lunch
Zie bij avond eten
Evt met nog wat brood, banaan of een wortel of zo.

Rond de thee
Restant brood, of alvast de helft van de nieuwe Fromage Blanc voor het ontbijt van de volgende dag als we toevallig een liter kunnen kopen. Evt. Met een handje noten of pinda’s. Soms hebben we ook zwarte chocola, maar dan moet het niet te warm zijn. 

Diner:
We eten veel pasta en af en toe rijst of wraps. Soms laten we ons verleiden door aardappels. Maar dan zijn we op de fiets een dweil de volgende dag. Je moet echt koolhydraten binnen krijgen met eiwitten. Daarom proberen we zeker dagelijks iets aan peulvruchten eten. Thuis maak ik ze zelf. Ik kijk wel of er geen toegevoegde suikers of zouten bij zitten.
We proberen zoveel mogelijk ook een salade te maken. Hier ( Frankrijk, zijn kleine ijsbergkropjes te koop. 3 in een pakje. Elke avond een kropje met een stukje komkommer, tomaat, evt. ei.

‘s Avonds koken we extra pasta. We verdelen een pak van 500 gram volkoren pasta in 3 porties. We eten er dan 3 x van. We koken water met de waterkoker en brengen dit met een derde deel van de pasta nog eens goed aan de kook op ons gaspitje. Vervolgens doen we de pasta in de wondertrommel van Tupperware en laten dit verder garen in deze trommel. Gewoon in de zon zetten. 
Dan maken we een prutje van ui, courgette en wat er maar voor handen is. Twee derde van de gekookte pasta eten we ‘s avonds en een derde deel bewaren we voor de volgende dag. Met weer een derde van het prutje. Vaak doen we er een klein blikje bonen of kikkererwten door.

Welke variaties: 
Pasta met ui, courgette, andere groenten en tomatensaus, soms met tonijn en soms met geraspte  kaas
Pasta met ui, kikkererwten en blikspinazie met tonijn of geraspte kaas
Rijst met ratatouille met kikkererwten
Rijst met een zoetige saus met gember ui, wortel, zoete aardappel, 
Wraps met bruine bonen, paprika ui, courgette, komijn

We proberen tussendoortjes te vermijden, maar soms hebben we gewoon trek of behoefte aan wat extra zout. We nemen dan (dop)pinda’s, een hardgekookt ei, worteltjes, banaan, bakje yogurt, evt. een extra plakje brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten