Wat heb ik standaard in huis

Het is wel handig om een voorraad in huis te hebben waar je zo uit kunt grijpen.  Ik probeer zelf een keer per week boodschappen te doen. Ik gebruik een standaard lijst.



De wekelijkse boodschappen!

Zie hier mijn lijst:


Zuivel
* Volle yoghurt
* Volle kwark
* Roomkaas
* Boursin
* Amandelmelk
* Eieren
* Roomboter ( verdelen in blokjes, ik gebruik er een en de rest zit in de vriezer)
* Geraspte kaas ( verdelen in bakjes en ik gebruik er een en de rest zit in de vriezer)
* Brie
* Fetakaas (zacht en hard)

Groenten  standaard
* Bietjes
* Broccoli
* Bleekselderie
* Courgette
* Paprika
* Uien
* Aardappels
* Wortelen
* Zoete Aardappels
* Komkommer
* Tomaten

Wisselend
* Spruitjes
* Witte kool
* Rode Kool
* Spits kool
* Bloemkool
* Zuurkool
* Pompoen

Groenten in de vriezer
* Spinazie
* Prei
* Bonen ( Allerlei soorten. Ik kook ze zelf en doe ze in een plastic bak/zak en gebruik wat ik nodig heb)
* Groene Erwten

Fruit
* Bananen
* Appels
* Sinaasappels
* Mandarijnen

Fruit in de vriezer: een variatie van deze
* Aardbeien
* Granaatappelpitten
* Blauwe bessen
* Frambozen

Voor het bakken
* Volkoren speltbloem
* Boekweitmeel
* Havermout
* Kokosmeel
* Rijstmeel

Bonen en zo:
* Witte bonen
* Rode en bruine linze
* Spliterwten
* Kikkererwten

Blik - en glas
* Zure augurken
* Mais( kleine blikjes)
* Kidney bonen ( kleine blikjes)  up date 2019 ik kook bonen nu zelf
* Bruine bonen
* Tomaten pure
* Gezeefde tomaten
* Tonijn

Vlees en vis in de vriezer:
* Koolvis
* Zalm
* Gehakt in kleine porties ingevroren
* Kipfile

Noten, zaden, gedroogd fruit
* Walnoten
* Cash noten
* Pecannoten
* Zonnebloempitten
* Lijnzaad (gebroken)
* Rozijnen
* Abrikozen
* Dadels
* Goijbessen

Kruiden gedroogd en zomers in de tuin
* Peterselie
* Oregano
* Tijm
* Basilicum
* Rosemarijn
* Gember
* Kaneel
* Koriander
* Laos
* Komijn
* Kurkuma
* Kardemom
* Kruidnagel
* Nootmuskaat
* Paprika poerder
* Chili poeder
* Cayenne peper
* Knoflook
* Verse Gember

Oliën en azijnen
* Olijf olie voor bakken
* Olijfolie voor salades
* Witte azijn
* Wijnazijn
* Basilicum azijn

Verder heb ik een hele partij vierkante plastic bakken(zonder pcb's) in verschillende maten. Vierkant,omdat dit minder ruimte in neemt in de vriezer. De vriezer is voor mij heel belangrijk. Je kunt voordeliger koken, als je restjes makkelijk kunt bewaren en weer een andere keer kan gebruiken.

Verder kook ik inmiddels zelf kikkererwten, bruine bonen, kidney bonen, witte bonen. Elke week kook ik een pak/zak. Deze laat ik goed uit lekken en doe ze dan in een bak in de vriezer. In de salades tussen de middag doe ik dan een hand voor erwten of bonen. zekers als je zoals wij weinig of geen vlees eet, kom ze zo eenvoudig aan de eiwitten.
Bovendien is het goedkoper. Ik koop bij de Aldi een zakje kikkererwten( 400 gram) voor €1,11 . Als je de erwten klaar hebt heb je 850 gram. Bij de AH kosten kikkererwten biologisch €0,89 voor 220 gram uitgelekt gewicht. Dat is ongeveer €4,00. Dus zelf maken is goedkoper en er wordt niets aan toegevoegd.
Ik koop ook diepvries doperwten en doe deze in de vriezer. Bij de Aldi voor €0,89 per 450 gram en bij de AH 450 gram voor  €0.82. Voor de salades haal ik handvol er uit en ik voeg ze bevroren toe.

Ook heb ik veel diepvriesfruit in de vriezer. Ik gebruik bijvoorbeeld 3 aardbeien en de rest gaat in de vriezer. Hetzelfde doe ik met alle eigen broodjes die ik maak. Ook van deze snijd ik wat af en doe de rest in plakjes in de vriezer. Idem met brouwnies of de griesmeel cake.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten