Ik maak graag curry's . Ideaal voor het opmaken van restjes groenten. Een potje currypasta is best prijzig. Zelf maken kan ook. Hier een recept van Keukenliefde
Materiaal:
Keukenmachine of blender met hakmes
Ingrediƫnten
Voor 2 porties (1 portie is voor 4 personen)
4 tenen knoflook, gepeld
2 sjalotten, gepeld en in vieren
1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt (proef eerst een klein stukje om te ontdekken hoe heet de peper is, bepaal dan hoeveel je toevoegt aan de currypasta)
2 stengels citroengras, buitenste blad verwijderd, witte deel fijngehakt (de rest gebruikt je niet)
3 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 cm geelwortel (kurkuma), geschild en fijngehakt (eventueel te vervangen door 1 tl gedroogde kurkuma)
1/2 tl kerriepoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/4 tl zout
1 el neutrale olie (bijv. zonnebloem- of rijstolie)
Werkwijze:
Doe alle ingrediƫnten in de keukenmachine of vijzel en maal of stamp fijn tot een gladde pasta. Er mogen geen stukjes meer zichtbaar zijn, die proef je later terug in de curry en dat is niet lekker. De gele currypasta is nu klaar voor gebruik. Je kunt hem enkele dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast, maar ook invriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten