zaterdag 9 juni 2018

Appelmoescake van havermout van de AH

Getipt door een vriendin: Appelmoescake van de AH
Zonder suiker gluten of melk



Materiaal:
* cakeblik


Bereidingsduur:
+/- 15 minuten voorbereiden
45 minuten in de oven


Ingrediƫnten:
3 middelgrote eieren
200 g havermout
3 dikke appels in stukjes
2 tl bakpoeder
1 el gemalen kaneel
1 snufje zout
115 g ongezouten pecannoten
100 g gedroogde cranberry's
paar eetlepels water


Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Klop de eieren los en voeg de havermout, de appels, het bakpoeder, de kaneel en het zout toe. Meng goed. Hak de pecannoten grof en voeg met de gedroogde cranberry’s toe aan het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.

Bewaartip:
Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten