zaterdag 30 juni 2018

Spinaziesoep met zalmsnippers

Dit recept helpt je om af te vallen omdat het je lang verzadigd houdt. Dit recept is tevens rijk aan omega3 vetten, waar je vast wel eens eerder van hebt gehoord. Uit onderzoek blijkt dat omega 3-vetten je vetverbranding versnellen, terwijl ze tegelijkertijd je vetopslag verlagen.

Oftewel: je verbrandt vet en houdt het er ook af.

Ingredienten voor een dubbele portie:
250 g spinazie
100 g knolselderij
250 ml water
400 ml kokosmelk
2 tl garam masala
1 tl kurkuma
100 g gerookte-zalmsnippers
peper en zeezout

Werkwijze:
Was de spinazie en houd een klein handje ervan apart in een kommetje.
Schil de knolselderij en snijd die in stukjes.
Breng een soeppan met het water aan de kook en voeg de (rest van de) spinazie,
de kokosmelk, de garam masala en kurkuma toe. Breng alles opnieuw aan
de kook.
Mix de inhoud van de pan tot een glad geheel met een staafmixer of in een
blender.
Giet de helft van de soep in een kom en voeg peper, zeezout, de losse blaadjes
spinazie uit het kommetje en de helft van de zalmsnippers toe.
Laat de rest van de soep afkoelen en zet die in de koelkast, zodat je deze
morgen weer kunt eten.

Tips:
Gebruik pijnboompitten in plaats van zalmsnippers.
Doe een eetlepel Griekse yoghurt door de soep voor een extra romig effect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten