dinsdag 1 september 2020

Aardappelcurry met courgette en wortel

 Aardappelcurry met courgette en wortel, een recept van het Voedingscentrum. Voor 2 personen.

  •  

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 200 gram wortel
  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode currypasta (pot)
  • citroensap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappelplakken in weinig water 5 minuten.
  3. Was de courgette en snijd hem in plakken.
  4. Schrap de wortels en snijd ze in plakken.
  5. Kook de plakken courgette en wortel in nog 5 minuten met de aardappelen mee gaar.
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  8. Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de currypasta kort mee.
  9. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
  10. Laat de aardappelen en groente uitlekken en schep ze voorzichtig door het currymengsel.
  11. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  12. Was de koriander en snijd het grof.
  13. Warm het geheel goed door. Maak het op smaak met wat citroensap en koriander en geef de parten ei erbij.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten