Aardappelcurry met courgette en wortel, een recept van het Voedingscentrum. Voor 2 personen.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1 courgette
- 200 gram wortel
- 1 ui
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels rode currypasta (pot)
- citroensap
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Kook de eieren hard.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappelplakken in weinig water 5 minuten.
- Was de courgette en snijd hem in plakken.
- Schrap de wortels en snijd ze in plakken.
- Kook de plakken courgette en wortel in nog 5 minuten met de aardappelen mee gaar.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de currypasta kort mee.
- Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
- Laat de aardappelen en groente uitlekken en schep ze voorzichtig door het currymengsel.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Was de koriander en snijd het grof.
- Warm het geheel goed door. Maak het op smaak met wat citroensap en koriander en geef de parten ei erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten