Soms heb ik grote hoeveelheden wortels die snel op moeten. Ik heb nu iets nieuws gezien en ik ben het aan het uitproberen. Fermenteren.
Van Verrot lekker:
"Mensen fermenteren al sinds we voor het eerst probeerden ons eten te bewaren voor magere tijden. Onze nieuwsgierige voorouders ontdekten – vaak per ongeluk – hoe producten langer houdbaar gemaakt konden worden. Ze stopten kolen in de grond, lieten melk verzuren, deden borrelend fruitsap in tonnen en ontdekten dat groenten bewaard in zeewater langer goed blijven dan groenten die niet in zout water lagen. Wisten zij veel dat er micro-organismen aan al deze processen te pas kwamen! Maar wat maakte dat uit? Het werkte: hun eten werd langer houdbaar."
Ik heb 3 soorten gemaakt: met mosterzaad, met gember, met gember en chilipoeder!
500 cc water met 10 gr zout er in opgelost
Maak de potten goed schoon
Los het zout op in het water
Doe de wortels in de potjes.
Doe in een potje het mosterdzaad, in het tweede potje een theelepel gember in het derde potje gember en de chili poeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten