zondag 7 maart 2021

Witte bonen en bloemkoolsoep met oesterzwammen

 Van de Gezonde Kok en wat van mezelf. Met gebakken oesterzwammen

Ingrediënten

1 blik witte bonen van 800 gram
enkele bloemkoolroosjes (ongeveer 275 gram)
1 kruimige aardappel
1 ui
1 of twee tenen knoflook
1 liter bouillon (kippenbouillon of groentenbouillon)
platte peterselie
chilivlokken
witte peper
boter of olijfolie
150 gr oesterzwammen

Werkwijze

Begin met het schillen van de aardappel en ui. Snijd de ui en grove stukken en de aardappel in blokjes. Snijd vervolgens enkele roosjes van de bloemkool en spoel ze schoon onder de kraan. Neem een grote pan, liefst met een wat dikkere bodem. Zet de pan op het vuur en doe er een klontje boter in. Voor een veganistische soep gebruik je olijfolie in plaats van boter. Als de boter heet wordt, voeg je de stukjes ui en aardappel toe. Roer in de pan en bak op niet al te hoog vuur gedurende enkele minuten. Nu kunnen ook de bloemkoolroosjes en de knoflooktenen erbij. Spoel ondertussen de bonen schoon in een vergiet.

Doe ruim een liter water in de waterkoker, kook het water en pak een bouillonblokje. Welke bouillon je gebruikt bepaal je zelf. Eet je vegetarisch? Neem dan groentenbouillon. Kruimel het bouillonblokje over de groenten, roer nog even goed door en giet er dan een liter kokend water bij. Doorroeren en met het deksel op de pan aan de kook laten komen

Laat de soep 5 minuten goed doorkoken. Pureer dan de soep met de stafmixer. 

Snijd de oester zwammen in grove stukken en bak deze. Voeg ze toe aan de gepureerde soep!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten