zaterdag 13 februari 2021

Pindapannetje met wittekool

Wekelijks koop ik een  To good to go pakket van de Lidl. Je betaalt € 2,99 en krijgt dan voor ongeveer € 10 aan groenten en fruit. Meestal meer trouwens. Maar er zit ook vaak iets bij wat ik niet zo vaak koop. Dat maakt het leuk, want ik gooi niets weg. Dus we bedenken wat. Zo we eten heel gevarieerd. Dit keer zaten er ook twee kooltjes bij. Wat maak je daar nou van als je geen aardappels groente en vlees eet.  Wat dacht je van een Pindapannetje..... heerlijk! Een ontdekking. 








Kosten: 

rode ui   € 0, 20 witte kool € 1,20  puree € 0,30  tomatenblokjes € 0,50 bouillonblokje € 0,15 pinda's
€ 0,25 zoete aardappel €1,00 lepel pinda kaas € 0,25   ongeveer €4,00 plus 200 gram rijst € 0,30 

Reken met kruiden en al €4,50. We  konden er met z'n tweeën ruim keer keer van eten..   Goedkoop, maar heerlijk... misschien iets te weinig eiwitten. Dan zou je er nog wat pinda's bij kunnen doen of een stukjes ommelet.


Ingrediënten

Rode ui 1 middelgroot/middelgrote
Witte kool 1 middelgroot/middelgrote, ca. 1 kg
Zoete aardappel, rauw 350 g
Pinda's, dry roasted 15 g, (1 eetlepel)
Olie, arachide 1 koffielepel(s)
Paprikapoeder 1 koffielepel(s)
Cayennepeper  2½ g, (1/2 koffielepel)
Komijnpoeder (djinten) ½ koffielepel(s)
Tomatenpuree  1 eetlepel(s)Pindakaas1 eetlepel(s)
Bouillon, groente, bereid 600 ml
Tomaat, uit blik, gepeld 400 g, blokjes, conserven
Groene peperkorrels1 hoeveelheid (naar smaak)
Zout 1 hoeveelheid (naar smaak)


Werkwijze:

Pel de ui en snij in partjes. Maak de witte kool schoon, snij in kwarten, verwijder de stronk en snij de witte kool in repen. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Rooster de pinda's zonder vet 2-3 minuten in een pan op middelhoog vuur.

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 3-4 minuten. Bestrooi met paprikapoeder, cayennepeper en komijn, voeg de tomatenpuree en pindakaas toe en bak kort mee.

Voeg de witte kool en zoete aardappel toe, blus af met bouillon en tomatenblokjes en laat ca. 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met geroosterde pinda's en serveer.

Bron: Weigth watchers..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten