zondag 8 oktober 2017

Witlof met gerookte zalm

Een heerlijk recept met zalm. Doordat gerookte zalm vrij prijzig is. is dit recept echt iets voor een bijzonder etentje. Bij de Aldi betaal je momenteel €4,50. Je kunt van dit recept met 4 personen eten. Het is vrij machtig. Zelf vond ik de geraspte kaas niet nodig, maar is wel een optie.
Evt. kun je de zalm meer verdelen over de stronkjes en dan kun je er  met nog meer personen van eten. Wij eten er rijst bij, maar gebakken aardappeltjes met een frisse komkommer of bleekselderijsalade is ook een optie.


Voorbereiding: 15  min.

Baktijd: 10 min

Materiaal: keukenmachine

Ingredienten
4-5 struikjes witlof  (ca. 500 gram)
50 ml slagroom
50 gram roomkaas
1/4 theelepel groentebouillon poeder
200 gram gerookte zalm
1 eetlepel dille vers of gedroogd
evt. wat geraspte kaas

Werkwijze
1. Snijd de kontjes en de bittere pit uit de witlof en halveer ze in de lengte. Kook de witlof kort, net beetgaar (max. 8-10 min.) en laat de stronkjes goed uitlekken in een vergiet.

2. Zet de oven aan op 200 graden (hetelucht 180 graden). Vet een ovenschaal in.

3. Verwarm in een pannetje roomkaas en room, hoeft niet te koken. je kunt een beetje bouillionpoerder gebruiken, maar dat hoeft niet De zalm is ook vrij zout.

4. Leg de stronkjes witlof met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, bedek elk stronkje witlof met een plakje zalm en giet de kaas-roomsaus erover. Strooi er dille en evt. geraspte kaas over.

Een verrukkelijk recept.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten