vrijdag 27 oktober 2017

Italiaanse vis uit de oven

Met vis ben ik niet zo handig. Thuis aten we geen vis. In Drenthe was in mijn jeugd de cultuur om vis te eten nauwelijks ontwikkeld. Ik weet dan ook nooit zo goed wat ik aan moet met recepten met vis.

Maar dit recept las ik in de Trouw met Koken met Karin. Erg lekker.De foto's zie er niet zo mooi uit, maar het gerecht was verrukkelijk!

Voorbereiding: 15  min.

Kooktijd: 30 min
Materiaal: geen

Ingrediƫnten:
4 stukken vis van ongeveer 175 gr. bv kabeljauw
1 blik tomatenblokjes
1 grote rode paprika

1 (gele ) courgette
100 gram lekkere olijven
1 grote ui
2 knoflook tenen
1 gedroogde chili peper
handvol verse basilcum
scheut olijf olie
zout en peper


Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden

2. Fruit de ui 
3. Snijdt de paprika in stukjes
4. Daarna de courgette
5. Alles samen in de pan met de gehakte knoflook
6. Laat alleszacht worden

7. Voeg de tomaten zout en de per erdoor
8. Lekker later pruttelen
9. Roer op het laatst de olijven en de basilicum er door.
9. Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
10.Verdeel het groentemengsel er over.

11. Bedek het met aluminium folie 
12. Zet het voor 15-20 min in de oven.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten