Inmiddels heb ik een recept voor bietenburgers. Deze vallen zo goed in de smaak dat we ze regelmatig eten. Ik vind ze heerlijk. Toen ik een vegaburger met pompoenstukjes tegen kwam was ik natuurlijk geïnteresseerd. Als ze net zo lekker zijn als de bietenburgers...
Voorbereiding: 15 min.
Baktijd: 2 x 20/25 min
Materiaal: keukenmachine/staafmixer
Ingredïenten 4 personen
400 g pompoenstukjes
400 g cannellinibonen of witte bonen
60 g Cheddar Tophat of oude kaas
2 el gemengde komijnpoeder, paprika poeder en zwarte peper
50 g panko ( of havermout vlokken)
2 el pompoenpitten
Evt. als je ze echt als burger wilt eten:
4 bruine bollen
40 g veldsla
2 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
2 tomaten
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en rooster ca. 20 min. in de oven.
Rasp de cheddar met een grove rasp.
Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een plat bord.
Doe samen met de bonen en kruiden in een kom en pureer grof met de staafmixer.
Meng de cheddar en panko erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vorm met vochtige handen een burger per persoon.
Verdeel over de bakplaat en bestrooi met de pompoenpitten.
Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise tot een saus.
Snijd de tomaten in plakken van 1 cm dik.
Snijd de broodjes open.
Neem de burgers uit de oven en beleg de broodjes achtereenvolgens met wat saus, veldsla, een burger en plakjes tomaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten