donderdag 12 oktober 2017

Kip met amandel

Volgens mij nu het eerste recept met vlees op dit blog. We eten niet principieel vegetarisch, maar eten heel weinig vlees. Een uitzondering voor dit recept. Het komt uit het boekje Amuse dat is uitgegeven n.a.v. 500 jaar Luther.  Een heerlijk recept!



Voorbereiding: 15  min.

Baktijd: 10 min

Materiaal: geen

Ingredïenten ( voor 4 personen)
150 g witte amandelen gemalen,
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen gember
1 mespuntje gemalen kruidnagel
1 mespunt gemalen kardemom
Sap van 1/2 citroenen
 0,5 l kippenbouillon
Witte peper, zout
600 gram  kipfilet in stukjes
beetje bloem
olie of boter

Werkwijze:
Kook de amandelen met de specerijen, het citroensap en de bouillon al roerend op een matig vuur tot de saus romig dik wordt.
Snijdt de  kipfilet in blokjes en wentel de blokjes kip door de bloem met zout, peper en kruiden. Bak ze dan graag in een koekenpan.
Giet de saus over de kip.
Serveer de kip met krieltjes of rijst. Een frisse salade smaakt er heerlijk bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten