zondag 22 oktober 2017

Witte bonenbrood

Een vegavariant op gehaktbrood. Ik las over dit brood in het Jumbo magazine Hallo van oktober 2017. Er staan allerlei artikelen over gehaktbrood. Maar ook wordt een een vegaversie genoemd. Een reden om eens te experimenteren. Ik heb immers een basisrecept voor brood met groente. Deze versie kenmerkt zich door veel eiwitten in verband met de witte bonen. Een mooie vleesvervanger.

Ingrediƫnten
4 rode uien
400 gram gekookte witte bonnen
1 ei
100 gram havermout
100 gram komijnekaas geraspt( belegen kaas met 2 theelepels komijnepoeder
verse tijm
zout en peper naar smaak
1 frisse appel
8 cherrie  tomaten gehalveerd

1. Fruit de gesneden uien 2 minuten en op laag vuur nog 20 minuten na sudderen
2. Pureer in de keukenmachine de helft van de bonen
3. Doe  de uien, de gepureerde bonen, de kruiden in een grote kom
4. Klop het ei apart lo
5. Bekleed een bakblik met bakpapier
6. Snijd d appel in vieren
7. Snijd twee parten in kleine blokjes
8. Doe de rest van de bonen, de blokjes appels met het ei in de kom en roer dit goed door elkaar
9. Doe evt. Een theelepel backing soda door het besla
10. Doe het beslag in het bakblik
11. Snijd de overgebleven partjes appel in schijfjes en steek deze in het brood
12. Voeg de cherry tomaatjes toe
13. Bak het brood 45 min in een oven van 180 graden

Mmmmmm, lekker met roomboter



Geen opmerkingen:

Een reactie posten