zondag 22 oktober 2017

Zoete aardappelsoep

Bij vrienden las ik dit recept in de Metro.Niet iedereen was er gecharmeerd van. De eerlijkheid gebied dat ik deze nog eens uit moet proberen, maar hij lijkt mee heerlijk.

Voorbereiding: 15  min.

Kooktijd: 30 min
Materiaal: staafmixer

Ingredïenten:
40 ml zonnebloemolie
1 middelgrote ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, grof gesneden
1 duim gember, geschild en fijngesneden
½ Spaanse rode peper, grof gesneden/ zwarte peper
4 zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
1 liter water
25 ml tamari (Japanse sojasaus met geen of weinig gluten) zoute soja saus
125 ml kokosmelk
sap van ½ limoen
1,½ tl zout

Werkwijze:
Fruit ui, gember, rode peper en knoflook in zonnebloemolie. Voeg de stukken zoete aardappel toe als de ui zacht is en vul aan met water. Laat de aardappels garen met de deksel op de pan. Doe de kokosmelk erbij wanneer de groenten gaar zijn. Draai het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer met koriander en/of cashewnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten