zaterdag 1 mei 2021

Hoe kun je oudbrood lekker beleggen? ui-ei-tomaat-azijn

Getriggerd door de titel Karig weduwen bestaan.....

"Ik denk dat de prijs van ingrediënten een voorname rol speelde. De ingrediënten waren, en zijn nu ook, ruim voorhanden en goedkoop. Ik verdenk mijn moeder er ook wel een beetje van dat zij het maakte omdat de smaak van het brood er prettig mee kon worden gecamoufleerd. Vers brood was niet altijd voorhanden en menig gerecht was/is bedacht om verspilling van etenswaren te voorkomen." Bron Trouw 28 april 2021




Recept voor 2 personen:

Ingrediënten 

• 2 uien
• 4 à 5 tomaten
• 2 eieren
• peper naar smaak
• azijn naar smaak
• plakjes oud brood


Werkwijze:

Snij de uien in stukjes en bak in een koekenpan (of braadpan bij grote hoeveelheden) op laag vuur tot ze wat zacht zijn. Hoe langer hoe lekkerder (van Karin Luiten geleerd).

Kook intussen de eieren. Snij de tomaten in stukjes en voeg toe aan de uien. Laat sudderen, af en toe omscheppen, tot het wat meer een geheel wordt. Snij de hardgekookte eieren fijn en voeg toe. Strooi er wat peper over en het scheutje azijn en roer alles goed door. Serveer warm, goed voor 2 à 3 boterhammen per persoon. Eet smakelijk!


Bron: https://www.trouw.nl/recepten/karige-weduwenbestaan-maakte-tomaten-ui-ei-tot-traktatie~b8aec1e8/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten