zaterdag 11 maart 2017

Wortelsoep

Er lagen nog wortels die eigenlijk snel op moesten. Wat maak je daar dan van: vegetarische wortelsoep!

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15  minuten
Materiaal: staafmixer

Ingredïenten:
1 a 2 uien
1 kilo wortels
1 groenten bouillon blokje
1 thee lepel koriander
2 geperste sinaasappelen
zout
peper
gember

Werkwijze:
Snijd de uien stukjes en bak deze glazig.
Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes. Die ze bij de uien en voeg een liter water toe.
Die het bouillonblokje erbij en kook de wortels zacht.
Even met de staafmixier er door. Voeg de kruiden en het zout toe. Klaar. Smullen maar!

Tip:
Voeg wat kokosmelk toe. Of kook een zoete aardappel mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten