woensdag 3 april 2019

Knol en bleekselderij salade

Regelmatig kook ik met een groep vrouwen voor een groep ouderen en alleengaanden. Iemand had een recept van bleek en knolselderij salade. Heel lekker en ik had deze nog nooit gehad..MMMM.
Op de foto is te zien, dat de salade goed werd gewaardeerd. Voordat ik kon knipogen was er al van de salade gegeten.


Op internet vond ik deze variaties:


Ingrediënten
1 kleine knolselderij van circa 500 gram
zout
5 stengels bleekselderij
125 gram overjarige (boeren) Goudse kaas
3 eetlepels yoghurt met een schep witte balsamico azijn
1 eetlepel piccalilly
2 theelepels mosterd

Werkwijze:
1. Snijd de knolselderij in plakken en schil en was ze; snijd de plakken in luciferdunne reepjes of rasp ze grof. Kook de knolselderijreepjes in circa 2 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en laat ze onder koud stromend water afkoelen; laat ze goed uitlekken.

2. Maak intussen de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes van circa 3 mm. Snijd de kaas in stukjes.

3. Maak de dressing: roer een sausje van de slasaus, picalilly en de mosterd.

4. Schep de knol- en bleekselderij, de kaas en het sausje door elkaar en laat de smaken tenminste ½ uur intrekken.

Nog een variant uit Pauline's keuken

Ingrediënten voor 4 personen
1 knolselderij
2 appels
50 gr rozijnen
50 gr pecannoten
1,5 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Sap van een halve citroen
Peper en zout

En nog een, en deze lijkt op de variant die ik heb gegeten met appel en walnoot en gele rozijnen

Ingrediënten voor 4 personen
500 g knolselderij
6 stengels bleekselderij
1 citroen (schoongeboend)
4 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
40 g verse selderij
50 g gedroogde cranberry's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten