Voor als je bloemkool over hebt, stond bij het recept.... Nu heb ik nooit bloemkool over! Maar het recept lijkt me heerlijk
Ingrediënten
½ bloemkool (gekookt en afgekoeld)
2 el boter
1 l hete kippenbouillon
1,5 dl crème fraîche of slagroom
100 g geraspte (harde) Hollandse geitenkaas
1 tl zout en peper
1 scheutje olijfolie
Werkwijze:
Snijd de bloemkool in roosjes.
Bak de roosjes even aan met een klont boter en giet er de hete kippenbouillon bij.
Breng aan de kook en laat even doorkoken.
Haal de pan van het vuur en voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe.
Pureer met een staafmixer tot een naar wens grove of gladde soep.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met een scheutje olijfolie en eventueel nog een roosje gekookte bloemkool dat u achter heeft gehouden.
Ook erg lekker met uitgebakken spekjes of kaasblokjes voor een extra gevulde soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten