vrijdag 3 november 2017

Pompoencake met chocola

Een lekker recept... verkregen via Maaike en die had het weer van....
Maar ik vind het zo leuk dat het van pompoen puree is. Ik heb pompoenen genoeg.

Voorbereiding: 15  min.

Baktijd: 30 min
Materiaal: ovenschaal of cake blik


Ingrediënten
2 el kokosolie
230 gram pompoen puree
2 el maple syrup (of ahornsiroop/honing/agavesiroop)
100 gram havermeel*
1 tl bakpoeder
1 tl koek en speculaas kruiden (of kaneel)
snufje zout
15 gram pure chocolade (chips)
* Of vermaal havermout in je blender.
Ik heb er ook een appel en wortel bij gedaan.

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Maak de flax eggs: Doe 2 el lijnzaad in een bakje met 5-6 el water en laat dit staan.
Pompoenpuree kan je kant en klaar kopen óf je kookt zelf pompoen en maakt er zelf puree van.
Smelt de kokos olie en doe samen met de pompoen puree en maple syrup in een bowl. Voeg ook de flax eggs toe en meng goed.
Doe nu het havermeel, bakpoeder, kruiden en zout erbij en meng tot een geheel.
Roer nu voorzichtig de chocolade chips erdoorheen. Heb je gewone chocolade? Had deze dan zelf in stukjes en meng dat er door heen.
Vet nu een ovenschaal in (of bedek met bakpapier) en doe het mengsel hierin.
Bak voor 25-30 min.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten