zondag 21 oktober 2018

Groenteprutje in een ijsbergslablad

Bij een vriendin gegeten: een heerlijke pompoensoep! Met Italiaanse kruiden... mmm


Ingrediënten: 
1 rode ui
2 tenen knoflook
400 gr pompoenblokjes
200 gr geschrapte wortels
2 groentebouillon blokjes
2 tl rozemarijn
2 tl basilicum
1 tl oregano
1 tl tijm
stukje rode peper
snufje zout en peper

Werkwijze:

Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de wortels in stukjes. Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui met de knoflook, rozemarijn, basilicum en een snufje zout en peper aan. Voeg na een minuut of 5 de pompoenblokjes en wortels toe en meng alles even goed door elkaar. Na 1-2 minuten voeg je de bouillon toe en breng je de soep aan de kook. Laat de soep circa 15-20 minuten zachtjes koken totdat de pompoenblokjes zacht zijn. Voeg de oregano en tijm toe. Pureer de soep met een staafmixer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten