zaterdag 16 februari 2019

Zoete aardappel curry

Nog maar kort heb ik de curry 's ontdekt. Maar je kunt er eindeloos met variëren. In plaats van zoete aardappel gebruik ik ook wel 4 dikke winter wortels...


Ingrediënten
400 gram zoete aardappel (bataat)
1 flinke winterwortel
1 dunne prei
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 gram)
2 eetlepels kokosmelk
6 takjes koriander of selderij
stukje limoenschil + limoensap



Werkwijze:
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
Fruit de prei in de olie met het kerriepoeder zacht.
Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
Was de koriander of selderij en knip het klein.
Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij.


Ingrediënten over?

Ik vries het restant kokosmelk altijd in. Ik doe dit in kleine doosjes, zodat je steeds een kleine hoeveelheid beschikbaar hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten