vrijdag 5 april 2019

Gele curry met paprika, komkommer en kikkererwten en spinazie

Een recept van Ekomenu van een nieuwsbrief "Week zonder vlees". Ik ken inmiddels wel de curry's, maar deze is wel speciaal met rauwe spinazie.

IngrediĆ«nten  Voor 2 personen
130 g volkoren basmatirijst
2 rode uien
1 rode paprika
1 gele paprika
200 g kikkererwten, voorgekookt en uitgelekt
1 komkommer
3 el Thaise gele currypasta
200 ml kokosmelk
100 g spinazie
2 tl paprikapoeder
zonnebloemolie, om in te bakken

Werkwijze:
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Kook in 12 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden, lepel de zaadlijst eruit en snijd de komkommer in kleine stukjes.
Verwarm zonnebloem in een braadpan of wokpan en fruit de ui en paprika’s met de gele currypasta gedurende 2 minuten op een laag vuur.
Voeg de komkommer, kikkererwten, kokosmelk en paprikapoeder toe. Roer alles door elkaar. Verlaag de temperatuur van de warmtebron en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Was de spinazie grondig, snijd eventueel wat kleiner en roer dit de laatste minuut door de curry. Schep in mooie kommen en serveer samen met de volkoren basmatirijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten