maandag 8 april 2019

Caramel cheescake

Na het experiment op de workshop met Kim, is het nu de eerste keer dat ik eens lekker heb geëxperimenteerd met  deze recepten. Op internet vond ik nog een recept met pindakaas., want ik had eigenlijk geen fruit of bessen. De variatie met caramel vonden mij vriendinnen erg lekker. En ik zelf ook.  De foto ziet er misschien niet zo mooi uit, maar hij smaakte voortreffelijk!




Ingrediënten 
  • 360 gram dadels
    80 gram havermout
    200 gram cashewnoten
    70 gram kokosolie
    kokoscrème van 1 blik kokosmelk
    50 gram honing  (wil je liever een 100% vegan taart gebruik dan ahornsiroop)
    ¼ theelepel zout
    1 theelepel vanillepoeder
    1 eetlepel pindakaas
    50 ml water
    1 taartvorm met doorsnede 18 cm ( of een schaal bekleed met bakpapier)
Hoe maak je deze taart?
  1. Er zijn 2 voorbereidende dingen die je één dagje van te voren moet doen: zet je blik kokosmelk in de koelkast. Er zal zich dan bovenop een laag kokoscrème gaan vormen. Deze heb je nodig. Zet daarnaast de cashewnoten in een schaal water, dan kunnen ze weken.
  2. Bekleed de taartvorm met bakpapier
  3. Ontpit 110 gram dadels en doe deze met de havermout in de keukenmachine. Maal dit tot je een deegbal hebt. Als het niet goed vermengd, kan je een eetlepel water toevoegen. Doe dit mengsel op de bodem van de taartvorm en duw dit goed aan. Zet je taartvorm in de koelkast.
  4. Nu ga je aan de slag met de cheeselaag. Spoel de geweekte cashewnoten af, doe deze met 50 gram gesmolten kokosolie, 50 gram honing en de kokoscrème in de keukenmachine. (De kokoscrème is de dikke laag die zich gevormd heeft in je blik kokosmelk. Je kan het overige vocht prima bewaren voor in een smoothie trouwens!). Laat dit goed malen in de keukenmachine of in de blender, tot je een mooie, egale laag hebt. Doe dit bovenop de dadel/havermoutlaag en zet terug in de koelkast.
  5. Nu gaan we de caramellaag maken! Ontpit de overige dadels en doe deze met 20 gram gesmolten kokosolie, het zout, het vanillepoeder, de pindakaas en het water in de keukenmachine. Maal dit tot je een mooie caramellaag hebt. Mocht het niet genoeg mengen, voeg dan nog 1 of 2 eetlepels water toe. Doe de caramellaag op de cheeselaag en zet de taart in de koelkast.
  6. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast staan. Mocht je hem sneller nodig hebben/niet kunnen wachten totdat je eten kan: zet hem dan een uurtje in de vriezer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten