Ingrediënten voor 4-5 personen
4 tomaten
2-4 lente-uitjes
2 sjalotjes
1 blik zwarte bonen
½ groentebouillonblokje
600 g zoete aardappelen
60 g amandelen
600 ml water
3 el olijfolie
2 el tomatenpuree
2 el pindakaas
1-2 el ras el hanout
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteinden van de zoete aardappelen eraf. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1,5 cm. Doe de blokjes in een grote kom.
2. Snijd de sjalotjes fijn. Lek de zwarte bonen uit in een vergiet en voeg zowel de bonen als de sjalotjes toe aan de kom met zoete aardappel blokjes. Voeg de ras el hanout en 2 el olijfolie toe en meng.
3. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan.
4. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de lente-uitjes in dunne ringetjes. Doe beide ingrediënten in een bakje/kommetje en zet aan de kant.
5. Voeg het zoete aardappelmengsel toe aan de pan. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe om verbranding te voorkomen.
6. Vermaal in de tussentijd de amandelen in een blender tot meel.
7. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenpuree, het water en de helft van de tomatenblokjes toe. Zet de deksel weer op de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.
8. Zet hierna het vuur lager. Voeg de pindakaas en het amandelmeel toe aan de pan en meng met de andere ingrediënten. Laat 2 minuutjes op het lage vuur staan.
9. Schep de stoof op 4 bordjes en maak af met wat tomatenblokjes en lente-uitjes. Eet smakelijk!
Tip!
Wil je extra budget gaan? Gebruik dan in plaats van amandelen, 60 g tarwebloem
Geen opmerkingen:
Een reactie posten