We proberen zoveel mogelijk vanuit het seizoen te eten. Dat betekent nu veel kool!
Eet de rode kool het liefst direct nadat ie uit de oven komt. Oké niet DIRECT want dan is ie wel erg heet, maar wel binnen 10 minuten. Hij is dan zowel knapperig als sappig.
Ingrediënten:
1 rode kool|
3 el olie
1 teen knoflook
1 tl ras el hanout
1 el grove mosterd
peper
zeezout
indien mogelijk: 3 takjes peterselie - verse
Werkwijze:
1. verwarm de oven voor op 190 graden (hete lucht)
2. snijd de rode kool in plakken van ongeveer 1 cm dik
3. leg de plakken op een bakplaat
4. haal de knoflook door een knoflookpers en meng in een schaaltje met de olie, ras el hanout, grove mosterd en een beetje grove peper en zeezout
5. besmeer de plakken rode kool met het mosterdmengsel en bak 20 minuten in de oven
6. snijd intussen de verse peterselie fijn en strooi deze over de geroosterde rode kool
Bron: Voedzaam en snel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten