donderdag 21 december 2023

Rode kool met couscous

 In het kader "eten met de seizoenen mee" hier een recept met rode kool. Op dit moment is de rode kool €1,00. Ongesneden 1200 gram. 





Ingrediënten ( 2/3  personen)
400 g Rode kool
100 ml Bouillon, groente
100 g Couscous, ongekookt
1 appel
50 gr Walnoten
30 gr gewelde Rozijnen
50 g Fetakaas,
Olie
1 eetlepel(s) Citroensap
1 koffielepel(s) Mosterd
Peper (naar smaak)
Zout (naar smaak)
evt. handje Rucola

Werkwijze:

1. Snij de rodekool in fijne repen. Blanceer ze 2 minuten.

2. Breng de groentebouillon aan de kook, doe de couscous in een grote kom, schenk de bouillon erbij en laat ca. 5 minuten wellen.

3. Roer de couscous met een vork los en laat nog 5 minuten wellen. Hak de walnoten grof en rooster in een pan met antiaanbaklaag zonder vet goudbruin. Doe de rodekool en de rozijnen in de pan en bak 3 minuten.

4. Snij de feta in blokjes. Meng voor de dressing de olie met citroensap, mosterd, peper en zout. Doe het rodekoolmengsel en de feta bij de couscous en meng de dressing erdoor.

5. Laat de smaken zo‘n 20 minuten op elkaar inwerken. Scheur de rucola in stukjes, meng door de salade en serveer direct


Geen opmerkingen:

Een reactie posten