zondag 22 januari 2017

Appelplaattaart met havermout

Een lekker recept, wat ik van iemand heb gekregen. Maar nog uit onze "suiker maar raak periode. Na wat experimenteren is het gelukt. Een plaattaart zonder suiker.

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 45  minuten in de oven op 175 graden
Materiaal: bakplaat

Ingrediënten: voor een ronde plaat van 35 cm doorsnede
6/8 goudrenetten
250 gram boekweitmeel
150 gram havermout
200 gram rozijnen
6 abrikozen in kleine stukjes
200 gram wortels
2 bananen
2 eieren
kaneel
walnoten of hazelnoten
1 theelepel backing soda
voor de topping 100 gram havermout
citroensap
eetlepel kaneel
100 ml amandelmelk

Werkwijze:
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Bestrooi ze met kaneel.
Rasp de wortels en prak de banaan
Doe alle droge ingredïenten in een schaal, behalve de backing soda
Voeg de eieren toe en de geprakte banaan. Daarna de wortels. Voeg wat scheutjes melk toe en roer alles goed door elkaar. Het deeg moet plakkerig zijn, maar niet te vochtig. Doe de theelepel backing soda erbij.
Doe het deeg op de bakplaat en druk het stevig aan.
Doe dan de appels op bet deeg en bestrooi dit met de citroensap en eventueel nog wat kaneel. Voeg de abrikozen en noten toe. Bestrooi het geheel met de havermout.

Bak de plaat in de oven op 175 graden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten