zaterdag 19 oktober 2019

Andijvie salade

Van een feestje bleef een zak gesneden andijvie over. Ik had als kind een vreselijk hekel aan andijvie. gekookt met een papje was aan mij niet besteed. Ik heb in de loop van de tijd stamppot rauwe andijvie leren waarderen. Maar we eten nu eigenlijk geen aardappels meer. Wat doe je dan moet zo zak andijvie. Gelukkig hebben we internet. Salade van rauwe andijvie. Een gekookte eitje, ui en walnoten erbij en voilá,  je hebt een heerlijke voedzame maaltijdsalade. En wat vond ik ervan: heerlijk.....


Ingrediënten:
 300 gr Andijvie
1 Ui
60 gr Walnoten - ongezouten
4 Eieren
Evt.
1 appel
handje rozijnen
50 gr kikkerwten

Dressing:
eetlepel yoghurt
eetlepel appelazijn
theelepel mosterd
knijpje honing

Werkwijze:

1.Leg de eieren in een steelpan met water, zet de pan op het vuur en laat 6 minuten koken
2. Snij de andijvie intussen in reepjes en was goed
3. Snij de ui in halve ringen en de walnoten klein
4. Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
5. Leg de andijvie in een schaal en giet 2/3 van de dressing er overheen
6 Giet de eieren af, pel ze en snij in plakjes
7. Leg de ui en de ei plakjes op de salade
8. Strooi de  walnoten er overheen
9. Druppel de rest van de dressing over de salade


Geen opmerkingen:

Een reactie posten