zaterdag 7 januari 2017

Drie in de pan van havermout

Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met havermout, appel en banaan. Soms is de yoghurt op. Een alternatief, als we tijd hebben, is drieindepan met havermoutmeel. Ze zijn lekker als ze warm zijn, maar ook koud vinden we ze heel lekker.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd:15 minuten 
Materiaal: pannenkoekpan, staafmixer

Ingrediƫnten:
* 2 eieren
* 125 havermout
* 50 cl (amandel)melk
* banaan
* appel
* 50 gram rozijnen
* kaneel
* gember
* evt. beetje zout

Werkwijze:
Doe de banaan en de appel in stukjes in een kom, voeg er de havermout en de eieren toe. Ga er dan met de staafmixer door heen. Als het deeg glad is, kan er als het beslag te dik is, nog wat melk toegevoegd worden. Voeg naar smaak kaneel en gember toe. Tot slot kunnen de rozijnen worden toegevoegd. Verwarm de pan en doe er een scheutje olijfolie in. Voeg dan drie kleine soeplepeltjes beslag in de pan en laat ze wat uit lopen. Laat ze op zacht vuur garen.

Tip:
Wij eten geen suiker, maar wie het wil kan natuurlijk wat stroop op toevoegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten