maandag 27 februari 2017

Bananenbrood

Bananenbrood. Lekker bij de lunch of als tussendoortje.  Dit brood maak ik geheel zonder suiker. Maar een eetlepel agavesiroop toevoegen kan altijd.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:  50 minuten
Materiaal: bakblik

Ingrediënten
3 of 4 rijpe (zwarte) bananen, geprakt
200 gram wortels of 100 gram wortels en 1 appel
75 gram kokosmeel
125 gram speltmeel of boekweit meel
1 ei, geklopt
1 tl vanille extract
1 tl baking soda
2 el geraspte kokos
1 tl kaneel
snufje zout
evt. handje gehakte walnoten en wat rozijnen

Werkwijze

1. Verwarm je oven voor op 175°C en doe bakpapier in een cakeblik in.

2. Mix in een kom alle droge ingrediënten en in een andere kom alle natte ingrediënten. Doe vervolgens de droge ingrediënten bij de natte en roer tot een glad geheel is. Helemaal superglad wordt het niet, maar zorg ervoor dat de grootste klonten weg zijn.

3. Schep het beslag in het bakblik en bestrooi met wat fijngehakte walnoten.

4. Bak gedurende 45 minuten tot het een mooi gaar bananenbrood is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten