dinsdag 28 april 2020

Gevulde zoete aardappel

Nog een heerlijk recept van leukegeit! Zoete aardappelen eten we veel. Nu net even anders.


Kooktijd zoete aardappelen: 20 minuten

Zodra de aardappels in de pan gaar koken is het tijd om de vulling te maken. Al met al kost het je hooguit een half uur om dit gerecht op tafel te zetten. Om deze gevulde zoete aardappels te maken heb je het volgende nodig:

4 niet al te grote zoete aardappels
scheutje olijfolie
1 rode ui – kleingesneden
2 teentjes knoflook – fijngesneden
1 blik voorgekookte linzen van zo’n 150 gram
flinke hand verse spinazie
scheutje water
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
8 zongedroogde tomaten – in dunne reepjes gesneden
klein bosje koriander
peper en zout

Werkwijze:
Kook de zoete aardappels in een pan met ruim water in zo’n 20 minuten gaar.
Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin de ui wat glazig. Voeg na 2 minuten de knoflook toe samen met linzen en roer door elkaar.
Na 3 minuten is het tijd om de tomatenblokjes en een klein scheutje water (zo’n 5 eetlepels) toe te voegen. Laat het zachtjes sudderen en voeg na 5 minuten de zongedroogde tomaat en de verse spinazie toe. Breng de vulling voor de zoete aardappel op smaak met peper en zout.
Giet zodra de zoete aardappels gaar zijn de aardappels af onder koud water. Snijd de zoete aardappels half open en giet een deel van de vulling in de zoete aardappels. Bestrooi met verse blaadjes koriander en deze heerlijke maaltijd is klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten