woensdag 19 september 2018

Havermout koekjes

Recept voor 12 havermout koekjes. Ik vond een recept met banaan. Momenteel heb ik veel appels. Ik heb van de 2 appels appelmoes gemaakt. Deze gebruik ik dan in plaats van bananen. Ik heb dit ook al eens met mirabellen en met wortels gedaan.
Eigenlijk is steeds de verhouding: 100 gram havermout en genoeg vochtig "sap"van appels, mirabellen, wortels dadels.

Materiaal:
* bakblik voor 12 koekjes


Bereidingsduur:
+/- 15 minuten voorbereiden
20/25 minuten in de oven

Ingrediƫnten

250gram rijpe banaan (bananen verschillen best in grote, dit waren 2 forse jongens)
100 gram havermout

Evt Extra’s

20 gram ongezouten en ongebrande noten
20 gram rozijnen
20 gram pure chocolade min. 72% cacao

Maar kaneel, gember of kokos kan ook.

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de bananen, snijd in stukjes en prak fijn met een vork.
Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar.
Nu kun je aan de slag met de extra’s. Hak de noten & chocolade in stukjes. Niet te fijn, want je wilt nog wel kleine herkenbare stukje overhouden. De noten en de helft van de rozijnen voeg je toe aan het “beslag”. De chocolade & rozijnen houd je apart.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Om de koekjes even groot te houden, gebruik ik een eetlepel. Neem een flinke eetlepel “beslag” en leg op het bakpapier en ga door totdat “beslag” op is. Strooi vervolgens de rozijnen en stukjes chocolade erover. Druk plat met de bolle kant van de lepel, zodat ze in het koekje gedrukt worden.
Zet de havermout banaan koekjes 20 minuten in de oven. Even laten afkoelen en proeven maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten