donderdag 30 augustus 2018

Bloemkoolcurry

Het begon met een recept van Lekker Bezig. Een project over of voor een Gezonde leefstijl in Hengelo Gld.  Maar  deze is met vlees. Naar mijn idee doet in een recept een hand vol kikkererwten ook wonderen.  En zo ontstond dit recept!

Ingrediënten
400 gr bloemkool roosjes
250 gr wortels
125 gr sperziebonen
2 kleine uien
eetlepel kokos
100 ml kokosmelk
eetlepel Johnnie de Boer Madras kruiden
evt. theelepel kerrie, kurkuma en een halve eetlepel hotcurrie
beetje zout

Werkwijze

Punt de bonen.
Snijdt de wortel en bloemkool n stukjes.
Kook de boontjes kort + 3 min. Voeg de bloemkool toe en kook deze ook nog 3 min. Laat dan de wortels ook 2 min mee koken.
Bak in een wok de ui.
Voeg de groente toe samen met een eetlepel kokos en de kruiden.
Voeg dan een 1/2 pakje kokosmelk toe en de kikkererwten.
Laat alles nog 3 minuutjes sudderen.

Serveer met rijst!

Maak wat meer en eet dit de volgende dag als lunch salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten