zondag 31 maart 2019

Frittata met doperwten en geitenkaas

Een heerlijk simpel recept maar erg lekker. Met eieren en erwten en zoete aardappel.

Als je niet weet wat een frittata is :
Een frittata is een gerecht uit Italië.  Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta's die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor.

De 'moderne' frittata is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. Het wordt gemaakt van ei met geraspte kaas, kwark, aardappel, ui, peper en andere kruiden zoals de tuinkruiden oregano, tijm en rozemarijn. Bij het klaarmaken gebruikt men meestal boter en olie. Een frittata kan echter van diverse ingrediënten worden bereid.

Ik vind het reuze makkelijk, want je kunt er van alles in doen. Alle restjes die je hebt. En is bovendien ook koud erg lekker om te eten.

Ingrediënten
2 eieren
scheut yoghurt of room
1 zoete aardappel
1 of 2 uien
300 gram doperwten( uit de diepvries)
evt. zoet paprika
100 ram geitenkaas
theelepel oregano
peper en zout naar smaak

Werkwijze:

1. zet de oven aan op 180 graden
2.  Snijdt de uien in stukjes en fruit ze aan.
3. Idem met de zoete aardappel
4. Klop de eieren en voeg de yoghurt toe.
5. Bak even de doperwten mee totdat ze ontdooit zijn.
6. Doe bakpapier in een oven schaal en de  uien, zoete aardappel en erwten hier in.
7. Giet het eiermengsel erover
8. Maak van de geitenkaas kleine brokjes of toefjes en verdeel deze over de schaal.
9. Ongeveer 25 min in de oven en klaar is de frittata.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten