vrijdag 13 november 2020

Spruitjesburger met kastanjes en zoete aardappel

Tamme kastanjes vind je hier in overvloed. Heerlijk. We maken er van alles van. Manlief verraste me gisteren met spruitjesburgers.



Ingrediënten:  

150 gram spruitjes 
1 kleine zoete aardappel
150 gram tamme kastanjes 
2 lepels havermout
klein uitje
mespunt zout en peper
eetlepel arachideolie 

Werkwijze:
Snijd een kruis op de platte kant van de kastanjes. Kook de kastanjes 10 minuten en pel ze. Verpulver de kastanjes. 

Kook de spruitjes beetgaar en snijdt ze in kleine stukjes
Bak het uitje glazig en bak de in stukjes gesneden zoete aardappel mee.
Meng de zoete aardappel met uitjes, kastanjes en havermout. Naar smaak zout en peper toevoegen. Voeg de stukjes spruitjes toe en kneed dit tot 4 ballen. Doe de olie in de pan en  druk de ballen plat tot een burger. Bak ze aan beide kanten bruin. 

Serveer dit met een frisse salade.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten