zondag 8 november 2020

Mexicaanse (vega) ovenschotel met nacho topping

Dit vind ik toch zo lekker........mmmm. Ik had me nooit bedacht dat ik het zelf kon maken. Maar we hebben het nu geprobeerd en het is erg lekker!






 IngrediĆ«nten (voor 2/3 personen)

– 1 courgette

_ 1 ui

– 1 paprika

– 150 gram kikkererwten

– 150 gram kidneybonen

– 1 blikje tomaten puree

– 1/2 zak tortilla mais chips

– 1 tl paprikapoeder

- mes puntje chili poeder

– 1 tl komijn

– geraspte kaas

- tomaat in kleine stukjes


Werkwijze:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Begin met het wassen en snijden van de groente.

– Bak de ui glazig.

– Voeg de groentes toe en bak tot de groentes zacht zijn.

– Voeg de kruiden toe.

– Zodra de kruiden mee geroosterd zijn voeg je de tomatenpuree toe.

– Laat de bonen uitlekken, spoel ze af met water en voeg toe aan de saus.

– Laat het geheel 10 minuten pruttelen.

– Doe het prutje in een grote ovenschaal.

– Bedek het prutje  met de tortilla mais chips.

– Voeg naar smaak geraspte kaas toe.

– Zet 10 minuten in de oven.

– En klaar is de Mexicaanse schotel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten