vrijdag 27 augustus 2021

Bietenrisotto

Super lekker!



Ingrediënten

650 gram Rode biet
60 gram Blauwaderkaas
100 ml witte wijn
500 ml bouillon rund of groente
200 gram Risotto rijst
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Balsamicoazijn
1 theelepel Komijnzaad
1 theelepel Gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
2 uien
2 teentjes knoflook


Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Schil de rode bieten en snijdt in dobbelsteentjes, meng in een schaal de blokjes, 2 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, het komijnzaad, het paprikapoeder en de cayennepeper. Zorg dat alle blokjes een mooie coating hebben van de olie balsamico mengsel. Leg een bakpapier op een bakblik en spreid hier de blokjes over. Plaats het bakbik voor ongeveer 35 minuten in de oven totdat de blokjes zacht zijn.

Schil de uien en snijd ze in kleine partjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan, bak daarin onder regelmatig roeren de ui tot de eerste stukjes donker kleuren. Voeg de risotto rijst toe en roer dit mee totdat de rijst glimt van de olie. Giet de wijn in de pan, pers de knoflook erboven uit. Blijf roeren tot alle wijn in opgenomen. Voeg onder voordurend roeren in kleine porties de bouillon toe, voeg de volgend portie pas toe als de eerdere portie is opgenomen. Wanneer alle bouillon is toegevoegd controleer of de rijst gaar is en niet te veel weerstand bied bij doorbijten.

Maak met mes of rasp de blauwaderkaas klein en smelt dit door de rijst op een laag vuur, meng de blokjes biet erdoor en roer goed door zodat de rijst de kleur mooi kan opnemen. Serveer met een glimlach.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten