Bietenbowl pecannoten bonen van het voedingscentrum. Ik heb kleine witte bonen gebruikt en pinda's. Ik had geen pecan noten in huis. Heerlijk!
Ingrediënten
¼ groentebouillontablet met minder zout
75 gram volkoren couscous
500 gram gare rode bietjes
1 limoen
2 eetlepels olijfolie
ras el hanout
100 gram gare sojaboontjes (edamame), blik of koelvers)
50 gram pecannoten, ongezouten
2 eetlepels hummus zonder zout
Werkwijze:
Breng 100 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
Maak de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.
Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
Maak de couscous op smaak met limoenrasp, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en wat ras el hanout. Laat afkoelen.
Maak de bietjes op smaak met wat limoensap en de rest van de olijfolie.
Spoel de sojaboontjes in een vergiet af en laat ze uitlekken.
Verdeel de couscous over 2 kommen. Schik er de bietjes, de sojaboontjes en de pecannoten op. Schep er een lepel hummus op
Geen opmerkingen:
Een reactie posten