De lekkerste frittata perfect bakken
Voor de lekkerste frittata houd je deze tips aan:
Voor de basis klop je ei los met volle zuivel en kruiden. Ga uit van 1½ -2 eieren per persoon. Neem per ei zo’n 10 ml room of 10 gram crème fraîche, kwark, mascarpone, mozzarella of Griekse yoghurt.
Ei neemt altijd veel smaak op. Breng het eimengsel dus goed op smaak. Gebruik daarvoor zout, paprikavlokken, bieslook en knoflookpoeder of speciale frittatakruiden.
Als vulling stop je diverse gare groenten en/of stukjes vlees in het geklopte ei.
Reken op een baktijd in de oven van zo’n 20 minuten op 180 graden. Of laat de frittata stollen op het fornuis met een deksel op de pan.
Groter gezelschap?
Serveer ook eens minifrittata als borrelhapje voor een groter gezelschap. Bak de frittata in dat geval op de bakplaat in de oven met onder- en bovenwarmte. Snijd in vierkantjes of puntjes. Garneer met een stukje tomaat, garnaal of olijf.
https://www.koolhydraatarmrecept.nl/de-lekkerste-frittata/
Smaakcombinaties
Hier alvast 20 beproefde combinaties voor de lekkerste frittata! Combineer verder naar eigen inzicht en ontdek zo je eigen favorieten.
Broccoli, bloemkool, mosterd en boerenkaas
Bloemkoolrijst, Ras el Hanout, oude kaas en een topping van rucola en tomaat
Spinazie, bosui en ricotta
Courgette, tomaat, chorizo en peterselie
Sperziebonen, blokjes ham, bosui, Parmezaanse kaas
Paksoi frittata met camembert
Courgette, basilicum, knoflook
Kastanjechampignons, gele paprika en oude kaas
Spinazie, ui, Pecorino, nootmuskaat
Tomaat, bleekselderij, rode ui, selderiezout
Erwten, munt, geitenkaas en zwarte olijf
Bosui en spek
Asperge, kruiden: munt, peterselie en dille en Parmezaanse kaas
Witlof, rode peper, peterselie en geitenkaas
Bloemkool, paprika, salie en hazelnoten
Courgette, salami, rode ui, verse Italiaanse kruiden
Wokgroente, ricotta en frittatakruiden
Spruitjes, pompoen, ui en kerrie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten