vrijdag 27 augustus 2021

Italiaanse frittata

De lekkerste frittata perfect bakken

Voor de lekkerste frittata houd je deze tips aan:

Voor de basis klop je ei los met volle zuivel en kruiden. Ga uit van 1½ -2 eieren per persoon. Neem per ei zo’n 10 ml room of 10 gram crème fraîche, kwark, mascarpone, mozzarella of Griekse yoghurt.

Ei neemt altijd veel smaak op. Breng het eimengsel dus goed op smaak. Gebruik daarvoor zout, paprikavlokken, bieslook en knoflookpoeder of speciale frittatakruiden.

Als vulling stop je diverse gare groenten en/of stukjes vlees in het geklopte ei.  

Reken op een baktijd in de oven van zo’n 20 minuten op 180 graden. Of laat de frittata stollen op het fornuis met een deksel op de pan.

Groter gezelschap?

Serveer ook eens minifrittata als borrelhapje voor een groter gezelschap. Bak de frittata in dat geval op de bakplaat in de oven met onder- en bovenwarmte. Snijd in vierkantjes of puntjes. Garneer met een stukje tomaat, garnaal of olijf.

https://www.koolhydraatarmrecept.nl/de-lekkerste-frittata/

Smaakcombinaties

Hier alvast 20 beproefde combinaties voor de lekkerste frittata! Combineer verder naar eigen inzicht en ontdek zo je eigen favorieten.

Broccoli, bloemkool, mosterd en boerenkaas

Bloemkoolrijst, Ras el Hanout, oude kaas en een topping van rucola en tomaat

Spinazie, bosui en ricotta

Courgette, tomaat, chorizo en peterselie

Sperziebonen, blokjes ham, bosui, Parmezaanse kaas

Paksoi frittata met camembert

Courgette, basilicum, knoflook

Kastanjechampignons, gele paprika en oude kaas

Spinazie, ui, Pecorino, nootmuskaat

Tomaat, bleekselderij, rode ui, selderiezout

Erwten, munt, geitenkaas en zwarte olijf

Bosui en spek

Asperge, kruiden: munt, peterselie en dille en Parmezaanse kaas

Witlof, rode peper, peterselie en geitenkaas

Bloemkool, paprika, salie en hazelnoten

Courgette, salami, rode ui, verse Italiaanse kruiden

Wokgroente, ricotta en frittatakruiden

Spruitjes, pompoen, ui en kerrie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten