donderdag 20 januari 2022

Granola repen

Onderstaande ingrediënten heb je nodig om deze makkelijke granola repen te maken. Afhankelijk van hoe groot je de stukken snijdt, zul je er ongeveer 16 stukken uit kunnen halen.



Bakvorm:  een bakvorm van 18 bij 25 cm

Ingrediënten 
150 gram havermout
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
halve theelepel zout
40 gram geraspte kokos
225 gram pindakaas(alleen pinda's als ingrediënten)
2 eetlepels honing/maple syrup  (afhankelijk hoe zoet je ze wilt hebben)
120 gram noten naar keuze –  walnoten
90 gram gedroogd fruit –  abrikozen
1 theelepel vanille extract

Werkwijze

Bekleed de bakvorm met bakpapier*.

Doe de havermout in een grote mengkom en voeg de koek-/speculaaskruiden, zout en geraspte kokos toe en roer het door elkaar. Zet opzij om later te gebruiken.

Maal de noten een paar seconden in een keukenmachine (of met een staafmixer). Zorg dat er grove stukken aanwezig blijven – het moet geen notenpoeder worden.

Meng vervolgens het gedroogde fruit en zet nogmaals de keukenmachine voor een paar seconden aan, totdat er grove stukken zichtbaar blijven – een beetje ter grootte van een doperwt. Meng deze ingrediënten door de havermout.

Meng de pindakaas en maple syrup door het droge beslag. Gebruik een grote lepel om alle ingrediënten echt goed door elkaar te mengen. Gaat het mengen je gemakkelijk af, dan is het wellicht goed om er wat havermout bij te mengen. Het idee is dat het een vrij stugge massa wordt.

Verdeel het beslag over de beklede bakvorm. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel of met en spatel.

Dek de granola repen af met wat bakpapier en zet voor minimaal één uur in de koelkast. Haal de granola repen pas uit de koelkast zodra je deze wil gaan eten. Snijd met een scherp mes 16 even grote repen. Je kunt de repen individueel verpakken in wat folie of in de bakvorm laten zitten. Net wat jij fijn vindt (en je het minste gedoe geeft 🙃).

* Tip: Als je het bakpapier goed verfrommelt, kun je het vervolgens heel makkelijk in de bakvorm leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten