donderdag 17 februari 2022

Vega rozijnen bolletjes

In de Trouw las ik een lekker recept van vega rozijnenbolletjes. Het lijkt me lekker. Ik experimenteer wel met de bloem en melen. 


 Ingrediënten voor 10 krentenbolletjes

• 125 gram (spelt) bloem

• 125 gram volkoren(spelt) meel

• 30 gram koude plantaardige boter, in blokjes

• 50 gram havermout (de goedkope is oké)

• ¼ theelepel zout

• 25 gram suiker of halve banaan

• 1 theelepel baksoda of natrium bicarbonaat

• 100 gram rozijnen

• 225 milliliter plantaardige haver- of sojadrink, gemengd met 1 eetlepel azijn of citroensap


Werkwijze:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Doe beide meelsoorten in een kom en wrijf er met uw vingers de boter door, tot een kruimelig mengsel dat op strandzand lijkt. Roer de havermout, het zout, de suiker, de baksoda, en de rozijnen er met een pollepel door. Roer het plantaardige drink-azijnmengsel erdoor. Het wordt een brij-achtige massa, dat klopt.

Schep met behulp van een ijsboltang of grote lepel tien porties deeg op de bakplaat. Vorm zo nodig bij tot een bolletje. Bak in het midden van de oven in 20-22 minuten, bruin met krokante korstjes. Laat iets afkoelen op een rooster, voordat u toehapt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten