zaterdag 2 april 2022

Bijbels koken

 

Op 31 maart kwam een klein gezelschap bij elkaar om samen “bijbels te koken”.  Na een ontvangst van gember/munt thee met een brooddip in de dukkah, (soort notenpasta met koriander en komijn) ging het gezelschap los. In tweetallen maakte met twee gerechten.
Het menu was:

* dukkah
* matzes met eiersalade
* dadelsoep
* lamsgehaktballetjes
* groene bulger salade
* vijgen met kaneelroom
* kaneelballetjes

Klik op het gerecht voor het recept!

Voor de groene salade is bulgur nodig. Ik kende dat niet zo goed. Maar het is super makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Je kunt het wellen of koken. Bij koken is de verhouding 1 kopje bulgur 2 kopjes water, bij wellen is het 1 op 1. 

Bulgur gezond? Ik dacht zelf dat het veel koolhydraten zou bevatten. Maar het is een volkoren product. Vergeleken met rijst zit er in bulgur 50% minder koolhydraten. En hierbij gaat het om koolhydraten die laag scoren op de glycemische index.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten