Een heerlijke rode kool selderij salade! Oorspronkelijke recept is met kip. Maar deze laat ik er gewoon uit! Er staat in het recept reepjes of raspen. Doe wat je lekker vind!
Ingrediënten:
¼ rode kool afhankelijk van formaat
¼ knolselderij
1 citroen
2 appels fris en zuur
1 el mayonaise
1 el yoghurt
50 gram rozijnen
80 gram walnoten
200 gram gerookte kipfilet
zout en peper naar wens
Werkwijze:
1.Snijd de rode kool in flinterdun reepjes. Soms is raspen nog lekkerder.
2.Schil de knolselderij, snijd (of rasp) ook die in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
3.Meng samen met de rode kool en besprenkel met citroen.
4.Snijd de appels in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
5.De appel mag nu bij de rode kool en knolselderij.
6.Meng er de mayonaise, yoghurt, rozijnen en grof gehakte walnoten door en breng op smaak met peper en zout. Evt. citroen.
7.Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes en leg op de salade.
8. Evt. Garneer met wat veldsla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten