zaterdag 25 maart 2017

Ra­ta­touil­le van aubergine

In de aanbieding bij de AH aubergine: 2 voor € 1,50. Die kan ik natuurlijk niet laten liggen. Een keer de aubergine gebruikt bij de lasagne en nu in de Ra­ta­touil­le.  Met een een recept van de AH.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Stooftijd: 15  minuten
Materiaal: geen bijzonderheden



Ingredienten:
1 aubergine
1 rode paprika
½ courgette
½ ui
1½ teen knoflook
2 el olijfolie
3 tl Provençaalse kruiden
40 ml rode wijn
400 g tomatenschijven of blokjes
1½ el rodewijnazijn

Werkwijze:
Snijd de aubergines, paprika’s en courgette in blokjes van 2 x 2 cm
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur.
Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur.
Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur.
Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij.
Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.
Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.

Wij eten de Ra­ta­touil­le met wilde rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten