woensdag 15 maart 2017

Lasagne van aubergine

Een lekkere lasagne met een beetje gehakt( maar kan natuurlijk ook zonder) en in plaats van pasta vellen met aubergine. Heerlijk!  Hier een recept voor 2 a 3 personen. We hebben met z'n tweeen goed gegeten en er bleef een restje over voor

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35  minuten
Materiaal: ovenschool

Ingredïenten:
2 uien
1 stukje paprika
100 gram gehakt
pak gezeefde tomaten
1 aubergine
100 gekookte witte bonen
1 ei
50 gram geraspte kaas
theelepel rozemarijn
theelepel Italiaanse kruiden
theelepel tijm
knoflook
paprika poeder
zout en peper

Werkwijze:
Zet de oven op voor verwarmen
Snijd de uien in stukjes en bak ze glazig
Bak het gehakt rul
Voeg de paprika toe en bak dit even mee
Voeg de gezeefde tomaten, bonen, de kruiden en het zout toe. Laat dit kort even pruttelen.
Gril ondertussen in een koekenpan in plakken gesneden aubergine.
Leg dan laag om laag de saus en de plakken aubergine in een schaal.
Klop het ei en voeg de geraspte kaas erbij en schenk dit over de saus.
Zet vervolgens de schaal in de oven en bak alles in 35 minuten in de oven op 200 graden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten