zaterdag 3 november 2018

Couscous met groenten

Van de Postcodeloterij kreeg ik een folder met een lekker recept. Ik had alles in huis. Maar ook nog knolselderij.  Op internet vond ik nog een recept met meer kruiden.


Ingrediënten:

1 pompoen
1 courgette
1 rode paprika
1 groentebouillonblokje
* maar kan natuurlijk ook met andere groenten

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pompoen en halveer. Verwijder de zaden en snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in stukken van 5 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Meng de groenten met 2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Breng ondertussen 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Laat het blokje volledig oplossen. Haal van de warmtebron en voeg de couscous en rest van de olie toe. Dek af en laat 5 min. staan. Rul met een vork de couscous los.
Verdeel de couscous over een grote schaal. Verdeel de geroosterde groenten erover. Verkruimel de feta erover.

Voor de couscous van Cuisine Clementine

300 gram couscous
* flinke snuf zout
* olijfolie
* 1 el gemalen komijn
* 1 el gemalen koriander
* 1 el paprikapoeder
* 1 el kerrie
* handje rozijnen
* bosje munt, fijngesneden
* sap van 1 citroen
* 200 gram feta, verkruimeld
* 200 gram kikkererwten uit blik
* kokend water

Doe de couscous in een grote kom. Voeg de komijn-, koriander-, paprika- en kerriepoeder, rozijnen, 2 el olijfolie en een flinke snuf zout toe. Giet er vervolgens kokend water bij totdat de couscous net onder water staat. Roer even door de couscous en laat deze ongeveer 10 minuten staan. Na 10 minuten schep je de couscous om met een vork. Proef even, als de couscous nog iets te hard is kan je er wat extra kokend water bij doen, maar het moet niet te ‘pappig’ worden. Laat de couscous afkoelen en zet vervolgens in de koelkast


Geen opmerkingen:

Een reactie posten