woensdag 23 oktober 2019

Gevulde peer met blauwe kaas

Van het Odin boekje van herfst 2019. Een heerlijk peren recept!

Porties: 4

4 rijpe conference peren

150 g blauwe kaas

16 walnoten

3 el honing

1 citroen

takje verse tijm

peper



Werkwijze:


1. Verwarm de oven op 200 graden.

2. Halveer de peren en verwijder het klokhuis.

3. Hak de walnoten in grove stukken en zet apart.

4. Pers de citroen uit en besprenkel iedere peer met wat citroensap. Hierdoor verkleuren de peren niet.

5. Leg de peren op een bakplaat of in een ovenschaal.

6. Vul elke halve peer met blauwe kaas en verdeel de walnoten over de peren.

7. Druppel als laatste wat honing over de peren, wat blaadjes tijm en bestrooi met zwarte peper.

8. Zet de peren 10 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten