Een mug, lekker en voedzaam als ontbijt!
Ingrediënten (voor 1 persoon)
15 gram havermout
10 gram gebroken lijnzaad
1 kleine banaan (100 gram)
1 ei
75 gram Griekse yoghurt (10% vet) ( kan ook met gewone yoghurt
Snufje kaneelpoeder of cacaopoeder
Optioneel: kokosolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een ovenbestendige mok of ovenbestendig kommetje met bakpapier, of vet deze in met een paar druppels gesmolten kokosolie
Prak de banaan met een vork tot moes en doe in een kom.
Voeg de havermout, het lijnzaad, het ei en het kaneelpoeder of cacaopoeder toe en roer goed door.
Schep het ‘beslag’ in de ovenbestendige mok of het ovenbestendige kommetje.
Zet de mok of het kommetje in de oven en bak de cake in circa 15 minuten gaar. De cake is gaar wanneer je er een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt.
Kieper de cake ondersteboven op een bord en schep de Griekse yoghurt er bovenop.
Garneer eventueel met een extra snufje kaneelpoeder of cacaopoeder.
Tip: Wil je graag wat sneller aan je mug..Zet de mok dan voor 2 à 3 minuten in de magnetron, op vol vermogen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten